Mintchokladmuffins

Dom här muffinsen blev grymt goda även utan toppingen och var dessutom lätta att göra :)
Det är dock väldigt väldigt viktigt att man siktar ner florsockret när man gör toppingen.
Recept:
12 normalstora muffins
Muffinsen:
125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
125 g extra fint mjöl
Några droppar pepparmintolja
Några droppar grönhushållsfärg
100 g grovhackad choklad
Topping:
175 g rumstempererat smör
350 g florsocker
3 msk kokhett vatten
Vaniljsocker
Några droppar grön hushållsfärg
Några droppar pepparmintolja
Chokladströssel
1. Värm ugnen till 190 C
2. För att göra muffinsen, rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och mjöl, pepparmintoljan och den gröna hushållsfärgen och rör till en slät smet. Rör sedan ned den hackade chokladen. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i 12 till 15 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
3. För toppingen; Rör sockret mjukt i en skål. Tillsätt florsocker, varmt vatten, vaniljsocker, hushållsfärg och pepparmintolja och vispa tills smeten är mjuk och blek till färgen.
4. Bre på toppingen på muffinsen. Den ska vara likt smör i konsistensen. Strössla sedan på lite chokladströssel och sedan är det klart! ;)

Kommentarer
Postat av: Möjligen glutenintolerant Apa
Varför är det aldrig de glutenfria som blir yberlyckade? xD
Trackback