Rosa drömmar
Vi bakade 24 stycken små söta minimuffins med läckert rosa topping.
Ottie kunde inte hålla tassarna borta från sin muffin när det var dags att fota (som ni ser). ^w^'
Recept:
Muffins:
125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
125 extra fint mjöl
2 msk mjölk
Marängsmörkräm:
4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 osaltat smör, rumstempererat
Vaniljsocker
4 msk slät jordgubbssylt (t ex Bobs i klämflaska)
Några droppar röd hushållsfärg
Börja med att göra muffinsen.
1. Värm ugnen till 190 C
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, smör och mjölk och rör till en slät smet. Fördela smeten i pappersformarna och baka i mitten av ugnen tills muffinsen har rest sig och känns fasta i mitten. Det tar ungefär 10 till 12 minuter.
3. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över på ett gallet och låt svalna.
När muffinsen står och svalnar så är det läge att börja med toppingen. :)
1. Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt. Rör ofta så äggvitan inte stelnar av värmen.
2. Ta av skålen från värmen, efter ungefär 5 till 10 minuter, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen tills den får sin fulla volym och fortsätt vispa tills den har svalnat.
3. Tillsätt smör och vaniljsocker (så mycket du vill ha) i marängen - smeten kommer minska i volym och se ut som den har stelnat i konsistensen. Fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt i marängen. Den ska vara mjuk, lätt och fluffig.
4. Häll i sylten och den röda färgen och vispa in det i krämen tills den är härligt rosa.
Den här smörkrämen håller sin konsistens i 1 till 2 dagar i sval rumstemperatur, alternativt kan den förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
Avsluta med att spritsa på krämen på muffinsen. Dekorera gärna med strössel eller något annat fint.
Har man inte en spritser funkar det utmärkt att göra som vi, och använda en plastpåse som man klipper bort ena hörnet på. :)
Receptet kommer ifrån boken Muffins av Sue McMahon