Browniesmuffins

Jag gjorde ett par browniesmuffins som i originalreceptet har en mäktig och härlig chokladtryffel som topping, men jag hann inte göra denna. Dock har min syster gjort den vid ett tidigare tillfälle så jag vet att den är något alldeles speciellt! :)
Recept:
Räcker till 12 normalstora muffins
100 g blockchoklad
125 g rumstempererat smör
2 ägg
150 g mörkbrunt socker (farinsocker)
60 g vanligt mjöl (jag körde med glutenfritt mjöl)
100 rostade och hackade pekannötter
1. Värm ugnen till 190 C
2. För att göra muffinsen, smält chokladen i ett vattenbad. Låt svalna något och vispa sedan ned smöret i chokladen.
3. Vispa försiktigt ägg och socker i en annan skål till en pösig smet, men vispa inte för tjock. Vänd ned äggsmeten i chokladen och vänd sedan ned det siktade mjölet. Vänd slutligen ned de hackade nötterna. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i 18 till 20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
Chokladtryffelrecept:
Räcker till 12 normalstora muffins
2,8 dl vispgrädde
1 struken msk flytande glukos
200 g choklad, grovhackad
1. Koka grädden i en såskastrull, ta bort pannan från värmen och rör ned den flytande glukosen. Lägg den hackade chokladen i en skål och häll grädden över chokladen. Rör blandningen tills chokladen smält till en tryffel.

Receptet kommer ifrån boken Muffins av Sue McMahon.
Kommentarer
Postat av: LiNNEA
Gotttttt....
Trackback